Gå till innehåll
Braås Ponny- och Ridklubb
Braås Ponny- och Ridklubb

Våra ridskolehästar

Ridskolan har i dag 15 ridskolehästar i olika storlekar och raser, nio ponnyer och sex hästar. Våra ridskolehästar är trevliga, trygga, välutbildade och vidareutbildas vid behov av vår personal.

Hos oss i Braås väljer ridläraren ridskolehäst till eleverna. Vi ser flera fördelar med det, och några saker ridläraren tänker på när den matchar häst och ryttare är att de stämmer överens storleksmässigt, att det ser proportionerligt ut samt att ryttaren får en ridskolehäst som passar den utbildningsnivå denne ligger på. Ridläraren tänker även på att ridgruppen ska fungera för att få flyt i de övningar som ska göras för dagen men ibland även på att ge de elever som kommit lite längre en utmaning genom valet av ridskolehäst. För att utvecklas ytterligare i sin ridning kan kanske ryttaren behöva utmanas ibland genom exempelvis ett hästbyte till en ridskolehäst som kanske inte är ryttarens förstahandsval. Våra ridlärare har god kännedom om våra ridskolehästar och har stor erfarenhet av att matcha ihop elev med ridskolehäst.

Du som vill veta mer om ridskolans ponnyer och hästar hittar en kort presentation av respektive ridskolehäst under hästens namn.

Publicerad: 2022-09-09

Senast uppdaterad: 2023-07-10

Författare: Christel Abrahamsson

Postadress

Braås Ponny- och Ridklubb
Braås Rödje 2
363 91 BRAÅS

 

Kontakta oss

Telefon: 0474-306 26
Mail:
ridskolan.bpk@gmail.com
kassor.bpk@gmail.com
sponsor.bpk@gmail.com
valberedning.bpk@gmail.com

Swish: 123 030 56 15

Bankgiro: 5454-1248