Gå till innehåll
Braås Ponny- och Ridklubb
Braås Ponny- och Ridklubb

Funktionärer

En förutsättning för att vi ska kunna arrangera tävlingar på olika nivåer är att det finns medlemmar och andra som är villiga att bemanna de olika funktionärsposter som finns. Vissa funktionärsposter har mer ansvar och andra mindre men för flera av våra funktionärsuppgifter krävs ingen tidigare erfarenhet av hästar eller ridning, det finns uppgifter för alla och alla behövs! Vi är väldigt glada och tacksamma för alla som ställer upp som funktionär.

Kontakten med och fördelningen av funktionärer är ett ganska stort och krävande arbete och det är något en eller två personer har åtagit sig att sköta utöver alla andra uppgifter. Du kan avlasta dessa genom att i förväg anmäla till ansvarig i tävlingssektionen att du är intresserad av att hjälpa till. Alla insatser är viktiga! Du kommer att ingå i ett team av funktionärer där de mer erfarna hjälper till med råd och stöd.

Tävlingssektionen försöker se till att inte fler funktionärer än de som krävs sätts upp på en tävlingsdag och därför är det viktigt att den som blivit tilldelad en uppgift ser till att den utförs eller skaffar ersättare om man får förhinder. Vi hoppas att funktionärsjobbet ska upplevas som något trevligt, klubben bjuder på fika och lunch beroende på ditt arbetspass, och du träffar många människor med samma intresse som du själv och du lär känna andra klubbmedlemmar.

Att vara funktionär är ett roligt sätt att umgås och lära sig olika saker. Kan du inte vara med på själva tävlingsdagen behöver vi även hjälp med att göra i ordning banan någon dag innan tävling eller om du vill baka något gott som vi kan sälja i serveringen så vore det också mycket uppskattat. Det finns en mängd olika uppgifter i samband med en tävling. Det finns mycket man kan göra även om man inte är rutinerad! Exempelvis:

  • Parkeringsvärd
  • In/utsläpp framridning och bana
  • Personal på bana och framridning
  • Sjukvårdsansvarig/sjukvårdskunnig
  • Serveringen
  • Baka något till serveringen
  • Banbyggare
  • Flaggare
  • Tidtagare
  • Städning – innan, under & efter

Alla intäkter från våra tävlingar, både startavgifter och från serveringen, går direkt in i verksamheten.

Vill du vara med – kontakta tävlingssektionen via mejl: tavling.bpk@gmail.com

Publicerad: 2022-10-30

Senast uppdaterad: 2022-12-04

Författare: Christel Abrahamsson

Postadress

Braås Ponny- och Ridklubb
Braås Rödje 2
363 91 BRAÅS

 

Kontakta oss

Telefon: 0474-306 26
Mail:
ridskolan.bpk@gmail.com
kassor.bpk@gmail.com
sponsor.bpk@gmail.com
valberedning.bpk@gmail.com

Swish: 123 030 56 15

Bankgiro: 5454-1248